BT Header4


Op 30 oktober aanstaande organiseert Cycling Lemelerveld de jaarlijkse KokkieBikes Hellendoornsebossentocht.

Tussen 9:00 en 10:00 uur kan er gestart worden vanaf Camping de Huttert nabij Luttenberg. Deze fraaie MTB-tocht gaat door één van de mooiste mountainbikegebieden van Nederland met twee uitgepijlde routes van circa 30 en 55 kilometer.

Dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en verschillende particuliere grondeigenaren hebben we twee prachtige routes kunnen uitzetten waarbij je ook op paadjes komt die normaal gesproken niet opengesteld zijn voor ons als mountainbikers.

We beginnen rustig, verhard, om een beetje warm te worden. De 30 kilometerroute gaat onder andere door mooie gebieden langs de Regge en over de Hellendoornsberg. Deze route is niet al te zwaar maar heeft zeker op het laatst nog uitdagende stukjes. Voordat het even wat zwaarder wordt, kun je nog even op krachten komen op bij de verzorgingspost.

Bij de 55 kilometer route kunnen we de eerste paar kilometer ook rustig opwarmen waarna we ook de bossen induiken en vervolgens een mooi stuk langs de Regge fietsen. Daarna gaan we het bos weer in en worden de mooiste paadjes opgezocht. Technische singletracks, pittige klimmetjes, lekkere afdalingen, alles komt aan bod!

Op de Hellendoornseberg, waar de meeste kilometers gemaakt worden, zijn twee goed verzorgde pauzeplekken waar je weer op krachten kunt komen. De route is best pittig, met een kleine 500 hoogtemeters, dus ga maar niet al te hard van start!

Wanneer je voldaan bij de finish aankomt kun je daar nog gezellig napraten met je fietsmaatjes onder het genot van al het lekkers wat de Huttert te bieden heeft.

We zien je graag op de 30e! (Je kunt nog een uurtje extra blijven liggen want de tijd wordt de nacht voorafgaand aan de tocht een uur verzet :-)

Voorinschrijving (via fietssport.nl) is een aanrader!

2022101202